Maison Hotz  Provence13 Place Sainte-Laurent, 835 60 Rians, Frankrike  

Telefon: 0046 (0)73-215 09 19  E-post: ewahotz@gmail.com    


Image description
Bildbeskrivning

Rians är ett trivsamt och stillsamt samhälle beläget i ett av de provencalska vindistrikten. På en höjd mitt i byn finns en medeltida kyrka där församlingen regelbundet firar gudstjänst och arrangerar musikprogram. 


Nedanför den lilla katedralen finns två bagerier, en slaktare, en post, ett hotell, några affärer, marknadstorg, enklare restauranger, caféer och barer där byns invånare samlas. Under sommarsäsongen (maj-oktober) är boulebana, tennisbanor och byns trevliga simbassäng öppna för alla till en billig penning. I det böljande landskapet kring Rians finns öppna vandringsleder.


Invid ett av torgen i närheten av kyrkan, Place St Laurent, finns vårt 200 kvadratmeter stora hus. Byggnaden har anor från 1500-talet och rummen är fördelade på fyra våningar + källare. På entreplan finns sällskapsrum och ett mindre sovrum. Centralt i huset, en trappa upp från gatuplan, finns ett dubbelrum och ett stort gemensamt kök.


På tredje våningen finns ett mindre sovrum och ett dubbelrum. Högst upp i huset finns en stor takterrass. Här finns tillgång till grill och köksutrustning. Ljumma kvällar kan man laga middag utomhus med utsikt över landskapet.

Bildbeskrivning